u33 pls bill pau1dbrcl92lt65v1jgj5yn3wa97vi2j7slshz09ls 600x318 1 1 83

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі –  «Горіх грецький лущений, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, огірок квашений, паста томатна, сухофрукти (сушені яблука), колотий горох, родзинки, курага, ягоди свіжі морожені малина, ягоди свіжі морожені вишня, чорнослив». (ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник” – 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі)

 

Інформація щодо обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»

 

Замовник: Відділ освіти Трускавецької міської ради.

Найменування предмета закупівлі: «Горіх грецький лущений, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, огірок квашений, паста томатна, сухофрукти (сушені яблука), колотий горох, родзинки, курага, ягоди свіжі морожені малина, ягоди свіжі морожені вишня, чорнослив». (ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник” – 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі)

 

Вид процедури: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-12-17-023815-a

Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 591 273,67 грн. з ПДВ.

Строк поставки товару до 31.12.2025 року.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до освітніх закладів:

 

«Горіх грецький лущений, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, огірок квашений, паста томатна, сухофрукти (сушені яблука), колотий горох, родзинки, курага, ягоди свіжі морожені малина, ягоди свіжі морожені вишня, чорнослив». (ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник” – 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі)

 

 

№ з/п

Найменування та опис характеристик товарів, що вимагаються замовником*

Кількість

1

Горіх грецький лущений.

Горіхи мають бути добре очищені, без лусочок, перетинок, частинок шкаралупи та іншого сміття. Не вогкі, без тухлого запаху. Зберігатися у сухих пакетах.

80 кг

2

Горошок зелений свіжоморожений.

Горошок зелений з мозкових сортів, ваговий. Горошини одного кольору, рівні за розміром. Виготовлений за технологією «шокової» заморозки. Не допускається повторної заморозки (наявність снігу, інею та суцільної маси свідчить про повторну заморозку).

855 кг

3

Капуста квашена.

Шаткована, вагова. повинна мати білий колір , хрустку консистенцію, кислувато – солонкуватий смак, без сторонніх запахів та присмаків. Розмір шаткування середній або дрібний. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, Без ГМО.

Упакована властиво даному виду продукції в пластикові відра вагою – не більше 5 кг., або згідно замовлення замовника

1000 кг

4

Огірок квашений.

Огірки цілі, з хорошим смаком, щільною консистенцією, негрубою шкіркою. Без плодоніжок і залишків квіток, чисті, не зморщені, не м’яті, без механічних та інших пошкоджень. Дозволяється одиничні екземпляри нерівномірних за розміром огірків для забезпечення маси нетто. Смак та запах – смак слабо кислий помірно солоний, запах приємний з ароматом прянощів, без стороннього присмаку та запаху. Колір – огірки оливково-зелені або оливкові без плям і опіків. Дозволяється одиничні огірки неоднорідного та менш інтенсивного окрасу з природною плямистістю. Консистенція – огірки міцні, пружні, без пустот, з щільною хрусткою м’якоттю, з недорозвиненим насінням. Дозволяються огірки менш міцні та пружні або з незначними пустотами.  Якість заливки – заливка практично прозора з жовтуватим відтінком, з частками прянощів. Без ГМО.

Упакована властиво даному виду продукції в пластикові відра вагою – не більше 5 кг., або згідно замовлення замовника

750 кг

5

 

Паста томатна.

Повинна бути виготовлена зі стиглих томатів шляхом їх розроблення, підігріву, протирання та уварювання з сіллю або без неї до визначеного змісту сухих речовин. Зовнішній вигляд та консистенція – однорідна концентрована маса, мажуча консистенція, без темних включень, залишків шкірки, насіння та інших грубих частинок плодів. Колір – червоний, яскраво виражений, рівномірний по всій масі. Смак та запах – властиві концентрованої томатної масі, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху. Термін придатності 2-3 роки. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Томатна паста повинна бути розфасована в скляні банки (1/0,5), які упаковують в транспортну тару.

1 150 кг

6

Сухофрукти (сушені яблука)

Сушені яблука відповідного кольору, без сторонніх домішок, добре висушені, відповідного запаху, призначені для приготування компотів. При поставці товару якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ.

Упаковка: поліпропіленові мішки приблизною вагою 20кг. Повинні відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування. Обов’язкова наявність посвідчення про якість. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, ДСТУ.

1 700 кг

7

Колотий горох.

Горох повинен бути у здоровому стані, не зіпрілий та без теплового пошкодження під час сушіння; мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого, сторонніх запахів), та колір, властивий здоровому зерну відповідного типу,  якість: не гірше – 1 сорт.

Горох повинен бути в мішках (цілих, чистих) по 25-50кг.

2 350 кг

8

Родзинки.

Смак властивий сушеному винограду, солодкий, або солодко-кислий. Без сторонніх запахів та присмаків. Без плісняви та ушкодження шкідниками. Без кісточок.

Колір від золотистого до коричневого.

280 кг

9

Курага.

Плід без стороннього запаху, плісняви, не пошкодженні шкідниками, колір відповідний до даного виду фруктів. Товар повинен бути безпечним, придатним до споживання, без ГМО. Не повинен містити харчові добавки, ароматизатори, допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами, які не зареєстровані в Україні.

620 кг

10

Ягоди свіжі морожені малина.

Швидкозаморожена, плоди стиглі, цілі, чисті, без сторонніх домішок

260 кг

11

Ягоди свіжі морожені вишня.

Швидкозаморожена, плоди стиглі, цілі, чисті, без сторонніх домішок, без кісточок

2 040 кг

12

Чорнослив

Плід без стороннього запаху, плісняви, не пошкодженні шкідниками, колір відповідний до даного виду фруктів. Товар повинен бути безпечним, придатним до споживання, без ГМО. Не повинен містити харчові добавки, ароматизатори, допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами, які не зареєстровані в Україні.

30 кг

* Примітки: Усі посилання в технічному завданні на  конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва слід читати як «або еквівалент».

Загальні вимоги до поставки товару:

  1. Якість товару що постачається повинна відповідати умовам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997№ 771/97-ВР (зі змінами та доповненнями), нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання. Якість товару що постачається повинна підтверджуватись такими документами, як сертифікат відповідності / чи якісне посвідчення / чи висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи /чи ветеринарне свідоцтво / чи інший документ згідно законодавства, який підтверджує безпеку  та якість харчових продуктів (дані документи подаються при поставці, в залежності від виду товару, який постачається). Товари повинні відповідати показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та діючим стандартам ТУ, ДСТУ.
  2. Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання.
  3. Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально – розвантажувальних робіт.
  4. Товар має постачатися з терміном придатності не менше 90% загального терміну зберігання.
  5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують їх походження безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно гігієнічним вимогам. Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару.
  6. Постачання товару відбувається партіями (згідно заявок Замовника) протягом 1 робочого дня з моменту замовлення, спецтранспортом Учасника та за його рахунок до загальноосвітніх і дошкільних закладів відділу освіти Трускавецької міської ради.
  7. Категорично забороняється постачання продуктів харчування, які зокрема:

–  продукти, що містять генетично модифіковані організми;

– продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти;

– продукти, що містять більше 3-х Е, в зв’язку з тим, що не відомо, як вони взаємодіють;

– продукти, що містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію.

  1. Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. Упаковка має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність.
  2. Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин. Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника.  Завіз продукції повинен здійснюватись при наявності накладної.
  3. Товар має постачатися спецтранспортом, який відповідає всім санітарним нормам та вимогам.

 

Д И С Л О К А Ц І Я

загальноосвітніх і дошкільних закладів

відділу освіти Трускавецької міської ради

  1. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. Садова, 14 (СЗШ №1),
  2. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. Данилишиних, 19 (НВК «СЗШ №2 – гімназія»),
  3. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. Стебницька, 98 (СЗШ №3),
  4. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. В. Стуса, 8 (ДНЗ №2 «Ялинка»),
  5. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. Бориславська, 34 (ДНЗ №4 «Сонечко»),
  6. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. Стебницька, 68 (ДНЗ №5 «Зірочка»),
  7. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. Л.Українки, 21 (ДНЗ №6 «Теремок»),
  8. 82200, Львівська область, Дрогобицький район, м. Трускавець, вул. Стебницька, 94 (ДНЗ №7 «Дзвіночок»),
  9. 82186, Львівська область, Дрогобицький район, с. Модричі, вул Шкільна, 37 (Модрицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів),
  10. 82176, Львівська область, Дрогобицький район, с. Доброгостів, вул. Стебницька, 4 (ЗДО «Півник»),
  11. 82177, Львівська область, Дрогобицький район, с. Уличне, пров. Родини Гарабачів 1 (ЗДО «Диво»),
  12. 82610, Львівська область, Дрогобицький район, с. Орів, вул. Шевченка, 248/Г (ДНЗ «Вікторія»).
  13. 82610, Львівська область, Дрогобицький район, с. Орів, вул. Шевченка, 246 (Орівський ЗЗСО)

 

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Джерело фінансування – місцевий бюджет : 1 591 273,67 грн.

Очікувана вартість предмету закупівлі: «Горіх грецький лущений, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, огірок квашений, паста томатна, сухофрукти (сушені яблука), колотий горох, родзинки, курага, ягоди свіжі морожені малина, ягоди свіжі морожені вишня, чорнослив». (ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник” – 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі) визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020.

Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі. При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro.