
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі – Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи (Апельсин, банан, буряк столовий, капуста білокачанна, квасоля червона суха, лимон,морква столова, цибуля ріпчаста жовта, часник, яблуко, петрушка, кріп, селера, цибуля зелена пера)
Інформація щодо обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»
Замовник: Відділ освіти Трускавецької міської ради.
Найменування предмета закупівлі: Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи (Апельсин, банан, буряк столовий, капуста білокачанна, квасоля червона суха, лимон,морква столова, цибуля ріпчаста жовта, часник, яблуко, петрушка, кріп, селера, цибуля зелена пера)
Вид процедури: Відкриті торги
Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-01-05-001056-a
Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 132 236,00 грн. з ПДВ.
Строк поставки товару: до 31.12.2022 р.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до освітніх закладів:
Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи (Апельсин, банан, буряк столовий, капуста білокачанна, квасоля червона суха, лимон,морква столова, цибуля ріпчаста жовта, часник, яблуко, петрушка, кріп, селера, цибуля зелена пера)
№ з/п | Найменування та опис характеристик товарів, що вимагаються замовником* | Кількість |
1 | Апельсин Апельсини мають бути свіжими, зрілими, чистими відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України. Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Без ГМО. Запах і смак – властивий апельсинам без стороннього запаху та смаку. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. Відповідно до ботанічного сорту (Навель, Джаффа, Валенсія) | 6200 кг |
2 | Банан Банани мають бути свіжими, чистими, мають відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України. Відповідно до ГОСТ, ДСТУ та інших документів, що діють на території України. Без ГМО Жовтий з зеленими кінчиками Зеленувато-жовтий, більше жовтий, ніж зелений. Запах і смак – властиві, банану без стороннього запаху та смаку. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. | 6880 кг |
3 | Буряк столовий Корнеплоди такі, що відповідають сезонним характеристикам та сезонному замовленню, вирощені в природних мовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками, середнього розміру Колір відповідного виду, без плям. Смак, запах без сторонніх домішок. Партія повинна надходити до установ замовника, у непошкоджених чистих сітчастих мішках 20-30кг. Корнеплоди повинні бути стиглими , доброякісними, чистими без залишків землі та бруду, без сторонніх запахів та домішок, середнього розміру, без наявності будь-яких пошкоджень і хвороб, незелені, негнилі, непошкоджені гризунами. Буряк столовий врожай 2021 року Буряк столовий ранній врожай 2022 року Буряк столовий врожай 2022 року |
1000кг 1285 кг 2000 кг |
4 | Капуста білокачана Капуста повинна відповідати сезонним характеристикам та сезонному замовленню, вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, Капуста повинна відповідати ДСТУ. Зовнішній вигляд: головки свіжі, цілі, чисті, здорові, щільні, не зів’ялі, технічно стиглі, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками і хворобами та ознак при механізованому збиранні, без зайвої вологості, без загнивання, типовою для даного сорту формою і забарвленням. Запах і смак: властиві даному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в тому числі штучні барвники, консерванти, ароматизатори, генетично модифіковані організми (ГМО). Розмір головки за найменшим поперечним діаметром має бути 15 см. Товарний сорт: перший Капуста врожай 2021 року Капуста ранній врожай 2022 року Капуста врожай 2022 року |
1000 кг 1847 кг 4000 кг |
5 | Квасоля червона суха Зовнішній вигляд – квасоля червона, овальна, не допускається зараженість шкідниками та наявність гнилих і зіпсованих бобів, без стороннього запаху і присмаку. Продукція не повинна містити небезпечні для організму речовини, в тому числі штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО тощо. Продукція повинна бути безпечною, придатною до споживання, що підтверджується відповідними документами. Бобові повинні бути в мішках/пакетах цілих, чистих, вагою не більше 1 кг чи 5 кг та відповідати діючим державним стандартам. Без ГМО, що обов’язково має бути зазначено на упаковці або на маркувальному ярликові. Відповідність ДСТУ 8672:2016 або еквівалент. | 550 кг |
6 | Лимон Лимони мають бути свіжими, зрілими, чистими, відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України. Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Без ГМО. Запах і смак – властивий лимону без стороннього запаху та смаку. | 147 кг |
7 | Морква столова. Корнеплоди такі, що відповідають сезонним характеристикам та сезонному замовленню, вирощені в природних мовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками, середнього розміру Колір відповідного виду, без плям. Смак, запах без сторонніх домішок. Партія повинна надходити до установ замовника у непошкоджених чистих сітчастих мішках 20-30кг. Корнеплоди повинні бути стиглими, доброякісними, чистими без залишків землі та бруду, без сторонніх запахів та домішок, середнього розміру, без наявності будь-яких пошкоджень і хвороб, незелені, негнилі, непошкоджені гризунами. Морква столова врожай 2021 року Морква столова ранній врожай 2022 року Морква столова врожай 2022 року |
1200 кг 1720 кг
5000 кг |
8 | Цибуля ріпчата жовта Продукція повинна відповідати сезонним характеристикам та сезонному замовленню. Поперечний діаметр не менше 5-7 см. Продукція має бути ціла, чиста, суха не проросла, не зів’яла, не позеленіла, без механічних пошкоджень ,без ознак гнилі ,не підморожена. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування, без ГМО. Цибуля ріпчата жовта врожай 2021 року Цибуля ріпчата жовта ранній врожай 2022 року Цибуля рівчата жовта врожай 2022 року |
1000 кг 1150 кг 3000 кг |
9 | Часник Цибулини визрілі, тверді, щільні, здорові, чисті, цілі, непророслі. За формою і забарвленням типові для ботанічного сорту. З сухими покритими лусками. Без залишок сухих корінців. Часник свіжий. Технічні умови ДСТУ 3234-95 Товарний сорт перший (цибулини повинні бути непошкодженими та досить правильної форми) | 118,2 кг |
10 | Яблуко Яблука вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками, плоди не висохлі. Колір відповідного виду, без плям, середніх розмірів. Смак, запах без сторонніх домішок. | 11690 кг |
11 | Кріп свіжий зелень повинна бути молодою, свіжою, без квіток та крупних стеблин, без гнилі, не пожовкла, не пошкоджена, не прим’ята, без землі, високої якості. | 80 кг |
12 | Петрушка свіжа зелень повинна бути молодою, свіжою, без квіток та крупних стеблин, без гнилі, не пожовкла, не пошкоджена, не прим’ята, без землі, високої якості. | 80 кг |
13 | Селера Плоди свіжі, чисті, цілі, без плям, ознак пошкоджень. | 30 кг |
14 | Цибуля зелена пера Рік збору врожаю – 2021. Цибуля зелена має бути ціла, чиста, не зів’яла, без ушкоджень, не уражена хворобами, типова для ботанічного сорту за формою і забарвленням. | 54 кг |
Загальні вимоги до поставки товару:
- Якість товару що постачається повинна відповідати умовам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997№ 771/97-ВР (зі змінами та доповненнями), нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання. Якість товару що постачається повинна підтверджуватись такими документами, як сертифікат відповідності / чи якісне посвідчення / чи висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи /чи ветеринарне свідоцтво / чи інший документ згідно законодавства, який підтверджує безпеку та якість харчових продуктів (дані документи подаються при поставці, в залежності від виду товару, який постачається). Товари повинні відповідати показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та діючим стандартам ТУ, ДСТУ.
- Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання.
- Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально – розвантажувальних робіт.
- Товар має постачатися з терміном придатності не менше 90% загального терміну зберігання.
- Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують їх походження безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно гігієнічним вимогам. Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару.
- Постачання товару відбувається партіями (згідно заявок Замовника) протягом 1 робочого дня з моменту замовлення, спецтранспортом Учасника та за його рахунок до загальноосвітніх і дошкільних закладів відділу освіти Трускавецької міської ради.
- Категорично забороняється постачання продуктів харчування, які зокрема:
– продукти, що містять генетично модифіковані організми;
– продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти;
– продукти, що містять більше 3-х Е, в зв’язку з тим, що не відомо, як вони взаємодіють;
– продукти, що містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію.
- Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. Упаковка має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність.
- Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин. Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника. Завіз продукції повинен здійснюватись при наявності накладної.
- Товар має постачатися спецтранспортом, який відповідає всім санітарним нормам та вимогам.
Д И С Л О К А Ц І Я
загальноосвітніх і дошкільних закладів
відділу освіти Трускавецької міської ради
- м. Трускавець, вул. Садова, 14 (СЗШ №1),
- м. Трускавець, вул. Данилишиних, 19 (НВК «СЗШ №2 – гімназія»),
- м. Трускавець, вул. Стебницька, 98 (СЗШ №3),
- м. Трускавець, вул. В. Стуса, 8 (ДНЗ №2 «Ялинка»),
- м. Трускавець, вул. Бориславська, 34 (ДНЗ №4 «Сонечко»),
- м. Трускавець, вул. Стебницька, 68 (ДНЗ №5 «Зірочка»),
- м. Трускавець, вул. Л.Українки, 21 (ДНЗ №6 «Теремок»),
- м. Трускавець, вул. Стебницька, 94 (ДНЗ №7 «Дзвіночок»),
- с. Модричі, вул Шкільна, 37 (ЗЗСО І-ІІІ ступенів),
- с. Доброгостів, вул. Стебницька, 4 (ЗДО «Півник»),
- с. Уличне, вул. Центральна, 76 (ЗДО «Диво»),
- с. Орів, вул. Шевченка, 248/Г (ДНЗ «Вікторія»).
Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Джерело фінансування – місцевий бюджет – 1 132 236,00 грн.
Очікувана вартість предмету закупівлі: Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи (Апельсин, банан, буряк столовий, капуста білокачанна, квасоля червона суха, лимон,морква столова, цибуля ріпчаста жовта, часник, яблуко, петрушка, кріп, селера, цибуля зелена пера) визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020.
Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі. При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro.

