Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі –  «Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”–15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (Борошно цільнозернове, крупа булгур, крупа гречана, крупа кус-кус, крупа пшенична, крупа пшоняна, крупа рисова, вівсяна крупа, перлова крупа, ячмінна крупа, кукурудзяна крупа, борошно пшеничне)»

Інформація щодо обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»

Замовник: Відділ освіти Трускавецької міської ради.

Найменування предмета закупівлі: «Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”–15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (Борошно цільнозернове, крупа булгур, крупа гречана, крупа кус-кус, крупа пшенична, крупа пшоняна, крупа рисова, вівсяна крупа, перлова крупа, ячмінна крупа, кукурудзяна крупа, борошно пшеничне)»

Вид процедури: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-02-21-013108-a

Очікувана вартість предмета закупівлі: 390 000,00 грн. з ПДВ.

Строк поставки товару: до 31.12.2023 р.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до освітніх закладів:

 «Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”–15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (Борошно цільнозернове, крупа булгур, крупа гречана, крупа кус-кус, крупа пшенична, крупа пшоняна, крупа рисова, вівсяна крупа, перлова крупа, ячмінна крупа, кукурудзяна крупа, борошно пшеничне)»

 

№ з/п

Найменування та опис характеристик товарів, що вимагаються замовником*

Кількість

1

Борошно цільнозернове.

Борошно цільнозернове, зі смаком і запахом, характерним борошну, без грудок, затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів, не заражена шкідниками, колір білий з жовтуватим або сіруватим відтінком. Якість, тара, упаковка та маркування повинні відповідати ГСТУ або ДСТУ Товар повинен мати залишковий термін придатності не менше 80% від передбаченого ГСТУ або ДСТУ. Терміну зберігання товару. Фасування: пакети, мішки не більше 50 кг.

350 кг

2

Крупа булгур.

Виготовлений відповідно ДСТУ. Колір та смак притаманний булгуру, без стороннього смаку та запаху. Без прілості, не уражена шкідниками. Товар повинен бути безпечним, придатним до споживання, без ГМО. Не повинен містити харчові добавки, ароматизатори, допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами, які не зареєстровані в Україні. Додаткові вимоги: товар повинен бути промаркований та запакований належним чином. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та ДСТУ. Фасування: не більше 1 кг

511 кг

3

Крупа гречана.

(ядра гречки цілі або надколоті. Колір коричневий різних відтінків. Запах відповідає крупі даного виду, без затхлого, пліснявого або інших сторонніх запахів.  Зараженість амбарними шкідниками не допускається. Першого ґатунку, що швидко розварюється.)

1263 кг

4

Крупа кус-кус.

Виготовлений відповідно ДСТУ. Колір та смак притамані кускусу, без стороннього смаку та запаху. Без прілості, не уражена шкідниками. Товар повинен бути безпечним, придатним до споживання, без ГМО. Не повинен містити харчові добавки, ароматизатори, допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та ДСТУ. Фасування: не більше 1 кг.

800 кг

5

Крупа пшенична.

(подрібнені частинки зерен пшениці різної форми, колір від світло – коричневого до коричневого, смак і запах відповідає пшеничній крупі, без затхлого, пліснявого та інших сторонніх запахів і присмаків. Наявність шкідників не допускається.)

874 кг

6

Крупа пшоняна.

(круглої форми світло – жовтого кольору, чисте без різних домішок, без затхлого, пліснявого і інших запасів.  Шліфоване, першого ґатунку.)

580 кг

7

Крупа рисова.

 Суха, чиста  без сторонніх домішок, розсипчаста маса. Смак і запах притаманний  для рису без стороннього присмаку та запаху, ознак затхлості та плісняви. Обов’язкове  маркування товару на упаковці. Білого кольору, шліфований, круглозернистий або довгозернистий першого сорту..

1706 кг

8

Вівсяна крупа.

(запах – властивий вівсяній крупі без цвілого, затхлого та інших сторонніх запахів. Смак – властивий вівсяній крупі без присмаку гіркоти та сторонніх присмаків. Не дозволяється зараженість та забрудненість  шкідниками. Контроль за вмістом токсичних елементів, мікотоксинів та пестицидів здійснюється у відповідності з порядком, який встановлено виробником продукції по погодженню з органами санітарного нагляду та гарантуючим безпеку продукції.

Колір білий з відтінками від кремового до жовтуватого.)

421 кг

9

Перлова крупа.

Суха, чиста  без сторонніх домішок, розсипчаста маса. Смак і запах притаманний  для неї без стороннього присмаку та запаху, ознак затхлості та плісняви. Обов’язкове  маркування товару на упаковці.)

250 кг

10

Ячмінна крупа.

Подрібнені частинки зерен ячменю різної форми, колір світло-коричневий, смак і запах відповідає ячмінній крупі, без затхлого, пліснявого та інших сторонніх запахів і присмаків. Зараженість амбарними шкідниками не допускається.

500 кг

11

Кукурудзяна крупа.

Крупа кукурудзяна повинна мати ніжно золотисто-жовте забарвлення, мати притаманний крупі смак і запах, чиста, суха, без затхлості та плісняви, без уражень шкідниками, фасовану у прозору заводську упаковку, вагою від 0,700 до 1,000 кг. На кожній упаковці повинна бути інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.

437 кг

12

Борошно пшеничне.

(колір білий, вихід борошна 10%, зольність 0,6%, зміст сирої клейковини 28%. Без сторонніх присмаків, не кисле, не гірке. Без сторонніх запахів, не затхле, не плісняве. Вищого ґатунку)

1310 кг

 

Пакування:

на кожній одиниці фасування або на ярлику який кладеться до ящика повинне бути маркування у вигляді печатки або етикетки із зазначенням; найменування та адреса підприємствавиробника; найменування та вид, термічний стан; вага нетто; дата виготовлення; термін придатності та умови зберігання; данні про харчову та енергетичну цінність; позначення нормативних документів.

Загальні вимоги до поставки товару:

  1. Якість товару що постачається повинна відповідати умовам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997№ 771/97-ВР (зі змінами та доповненнями), нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання. Якість товару що постачається повинна підтверджуватись такими документами, як сертифікат відповідності / чи якісне посвідчення / чи висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи /чи ветеринарне свідоцтво / чи інший документ згідно законодавства, який підтверджує безпеку  та якість харчових продуктів (дані документи подаються при поставці, в залежності від виду товару, який постачається). Товари повинні відповідати показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та діючим стандартам ТУ, ДСТУ.
  2. Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання.
  3. Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально – розвантажувальних робіт.
  4. Товар має постачатися з терміном придатності не менше 90% загального терміну зберігання.
  5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують їх походження безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно гігієнічним вимогам. Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару.
  6. 6. Постачання товару відбувається партіями (згідно заявок Замовника) протягом 1 робочого дня з моменту замовлення, спецтранспортом Учасника та за його рахунок до загальноосвітніх і дошкільних закладів відділу освіти Трускавецької міської ради.
  7. Категорично забороняється постачання продуктів харчування, які зокрема:

–  продукти, що містять генетично модифіковані організми;

– продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти;

– продукти, що містять більше 3-х Е, в зв’язку з тим, що не відомо, як вони взаємодіють;

– продукти, що містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію.

  1. Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. Упаковка має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність.
  2. Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин. Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника.  Завіз продукції повинен здійснюватись при наявності накладної.
  3. Товар має постачатися спецтранспортом, який відповідає всім санітарним нормам та вимогам.

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Джерело фінансування – місцевий бюджет – 390 000,00 грн.

Очікувана вартість предмету закупівлі: «Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”–15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (Борошно цільнозернове, крупа булгур, крупа гречана, крупа кус-кус, крупа пшенична, крупа пшоняна, крупа рисова, вівсяна крупа, перлова крупа, ячмінна крупа, кукурудзяна крупа, борошно пшеничне)» визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020.

Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі. При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro.