Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі – Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі (Горіх грецький лущений, горох в брикеті жовтий, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, огірок квашений, паста томатна, сухофрукти (сушені яблука), колотий горох, консервований горох, родзинки, курага, ягоди свіжі морожені малина, ягоди свіжі морожені вишня)

Інформація щодо обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»

Замовник: Відділ освіти Трускавецької міської ради.

Найменування предмета закупівлі: Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі (Горіх грецький лущений, горох в брикеті жовтий, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, огірок квашений, паста томатна, сухофрукти (сушені яблука), колотий горох, консервований горох, родзинки, курага, ягоди свіжі морожені малина, ягоди свіжі морожені вишня).

Вид процедури: Відкриті торги

Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-09-19-001194-a

Очікувана вартість предмета закупівлі: 427 190,00 грн. з ПДВ.

Кількість постачання:

Горіх грецький лущений – 80 кг,

горох в брикеті жовтий – 110 кг,

горошок зелений свіжоморожений – 250 кг,

капуста квашена – 450 кг,

огірок квашений – 500 кг,

паста томатна – 350 кг,

сухофрукти (сушені яблука) – 500 кг,

колотий горох – 650 кг,

консервований горох – 100 кг,

родзинки – 120 кг,

курага – 119 кг,

ягоди свіжі морожені малина – 140 кг,

ягоди свіжі морожені вишня – 600 кг.

Строк поставки товару: до 31.12.2022 р.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до освітніх закладів:

 

№ з/п

Найменування та опис характеристик товарів, що вимагаються замовником

1

Горіх грецький лущений.

Горіхи мають бути добре очищені, без лусочок, перетинок, частинок шкаралупи та іншого сміття. Не вогкі, без тухлого запаху. Зберігатися у сухих пакетах.

2

Горох в брикеті жовтий.

Горох повинен бути у здоровому стані, не зіпрілий та без теплового пошкодження під час сушіння; мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого та стороннього запаху), колір, властивий здоровому зерну відповідного типу жовтий, смак властивий гороху, без сторонніх присмаків. Фасування – брикети.

3

Горошок зелений свіжоморожений.

Горошок зелений з мозкових сортів, ваговий. Горошини одного кольору, рівні за розміром. Виготовлений за технологією «шокової» заморозки. Не допускається повторної заморозки (наявність снігу, інею та суцільної маси свідчить про повторну заморозку).

4

Капуста квашена.

Шаткована, вагова. повинна мати білий колір , хрустку консистенцію, кислувато – солонкуватий смак, без сторонніх запахів та присмаків. Розмір шаткування середній або дрібний. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, Без ГМО.

Упакована властиво даному виду продукції в пластикові відра вагою – не більше 5 кг., або згідно замовлення замовника

5

Огірок квашений.

Огірки цілі, з хорошим смаком, щільною консистенцією, негрубою шкіркою. Без плодоніжок і залишків квіток, чисті, не зморщені, не м’яті, без механічних та інших пошкоджень. Дозволяється одиничні екземпляри нерівномірних за розміром огірків для забезпечення маси нетто. Смак та запах – смак слабо кислий помірно солоний, запах приємний з ароматом прянощів, без стороннього присмаку та запаху. Колір – огірки оливково-зелені або оливкові без плям і опіків. Дозволяється одиничні огірки неоднорідного та менш інтенсивного окрасу з природною плямистістю. Консистенція – огірки міцні, пружні, без пустот, з щільною хрусткою м’якоттю, з недорозвиненим насінням. Дозволяються огірки менш міцні та пружні або з незначними пустотами.  Якість заливки – заливка практично прозора з жовтуватим відтінком, з частками прянощів. Без ГМО.

Упакована властиво даному виду продукції в пластикові відра вагою – не більше 5 кг., або згідно замовлення замовника

6

Паста томатна.

Повинна бути виготовлена зі стиглих томатів шляхом їх розроблення, підігріву, протирання та уварювання з сіллю або без неї до визначеного змісту сухих речовин. Зовнішній вигляд та консистенція – однорідна концентрована маса, мажуча консистенція, без темних включень, залишків шкірки, насіння та інших грубих частинок плодів. Колір – червоний, яскраво виражений, рівномірний по всій масі. Смак та запах – властиві концентрованої томатної масі, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху. Термін придатності 2-3 роки. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Томатна паста повинна бути розфасована в скляні банки (1/0,5), які упаковують в транспортну тару.

7

Сухофрукти (сушені яблука)

Сушені яблука відповідного кольору, без сторонніх домішок, добре висушені, відповідного запаху, призначені для приготування компотів. При поставці товару якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ.

Упаковка: поліпропіленові мішки приблизною вагою 20кг. Повинні відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування. Обов’язкова наявність посвідчення про якість. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, ДСТУ.

8

Колотий горох.

Горох повинен бути у здоровому стані, не зіпрілий та без теплового пошкодження під час сушіння; мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого, сторонніх запахів), та колір, властивий здоровому зерну відповідного типу,  якість: не гірше – 1 сорт.

Горох повинен бути в мішках (цілих, чистих) по 25-50кг.

9

Консервований горох.

Консервований горох  –  горошок зелений консервований  фасований в банках (скло) вагою по 460-510 г.

Банки повинні бути герметично закупорені, без іржі, не ушкоджені.

Оцінка якості відповідно до  ДСТУ 7165:2010

10

Родзинки.

Смак властивий сушеному винограду, солодкий, або солодко-кислий. Без сторонніх запахів та присмаків. Без плісняви та ушкодження шкідниками. Без кісточок.

Колір від золотистого до коричневого.

11

Курага.

Плід без стороннього запаху, плісняви, не пошкодженні шкідниками, колір відповідний до даного виду фруктів. Товар повинен бути безпечним, придатним до споживання, без ГМО. Не повинен містити харчові добавки, ароматизатори, допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами, які не зареєстровані в Україні.

12

Ягоди свіжі морожені малина.

Швидкозаморожена, плоди стиглі, цілі, чисті, без сторонніх домішок

13

Ягоди свіжі морожені вишня.

Швидкозаморожена, плоди стиглі, цілі, чисті, без сторонніх домішок, без кісточок

 

Загальні вимоги до поставки товару:

  1. Якість товару що постачається повинна відповідати умовам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997№ 771/97-ВР (зі змінами та доповненнями), нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання. Якість товару що постачається повинна підтверджуватись такими документами, як сертифікат відповідності / чи якісне посвідчення / чи висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи /чи ветеринарне свідоцтво / чи інший документ згідно законодавства, який підтверджує безпеку  та якість харчових продуктів (дані документи подаються при поставці, в залежності від виду товару, який постачається). Товари повинні відповідати показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та діючим стандартам ТУ, ДСТУ.
  2. Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання.
  3. Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально – розвантажувальних робіт.
  4. Товар має постачатися з терміном придатності не менше 90% загального терміну зберігання.
  5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують їх походження безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно гігієнічним вимогам. Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару.
  6. 6. Постачання товару відбувається партіями (згідно заявок Замовника) протягом 1 робочого дня з моменту замовлення, спецтранспортом Учасника та за його рахунок до загальноосвітніх і дошкільних закладів відділу освіти Трускавецької міської ради.
  7. Категорично забороняється постачання продуктів харчування, які зокрема:

–  продукти, що містять генетично модифіковані організми;

– продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти;

– продукти, що містять більше 3-х Е, в зв’язку з тим, що не відомо, як вони взаємодіють;

– продукти, що містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію.

  1. Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. Упаковка має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність.
  2. Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин. Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника.  Завіз продукції повинен здійснюватись при наявності накладної.
  3. Товар має постачатися спецтранспортом, який відповідає всім санітарним нормам та вимогам.

 

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмету закупівлі: Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі (Горіх грецький лущений, горох в брикеті жовтий, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, огірок квашений, паста томатна, сухофрукти (сушені яблука), колотий горох, консервований горох, родзинки, курага, ягоди свіжі морожені малина, ягоди свіжі морожені вишня) визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020.

Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі. При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro.